רבים לא יודעים זאת, אך מי שנפגעו בפגיעה מינית זכאים לפיצויים לא מבוטלים. חלק מהפיצויים ניתן לקבל במסגרת ההליך הפלילי שמתנהל כנגד הפוגע. פיצויים נוספים ניתן לקבל במסגרת הליך אזרחי נפרד. המשיכו לקרוא וגלו מתי פגיעה מינית מזכה את הנפגעים בפיצויים, באיזה סכום ומה נדרש להוכיח לשם קבלת הפיצויים.
פגיעה מינית – נפגעי עבירה
מי שחוו פגיעה מינית הינם נפגעי עבירה. הנפגעים יוכלו להגיש תלונה במשטרה והמשטרה תפתח בהליכים כנגד הפוגע. הנאשם יעמוד למשפט פלילי על העבירות שביצע וככל שבית המשפט יחליט שהוא אשם בביצוע העבירות, הפוגע יורשע ויוטלו עליו עונשים.
העונשים על עבירות המין תלויים בעבירה הספציפית שבוצעה. העונשים החמורים ביותר יוטלו על עבירת האונס בנסיבות מחמירות – 20 שנות מאסר לכל היותר. עונשים קלים יותר יוטלו על עבירת האונס שלא בנסיבות מחמירות – עד 16 שנות מאסר, עבירת הבעילה האסורה – עד 5 שנות מאסר ועבירות המעשים המגונים – 3 שנות מאסר בנסיבות רגילות ועד 10 שנות מאסר בנסיבות מחמירות במיוחד.
בנוסף, בית המשפט יוכל להרשיע את עברייני המין בעבירות ההטרדה המינית והפגיעה בפרטיות. העונש על הטרדה מינית עומד על שנתיים מאסר. העונש על פגיעה בפרטיות בזדון יכול להגיע אף ל-5 שנות מאסר. כפי שנראה להלן, המשמעות של הרשעה בעבירות אלו היא בעיקר כספית שכן נפגעי העבירות יהיו זכאים לפיצויים לא מבוטלים ללא הוכחת נזק.
פיצויים לנפגעי עבירה
סעיף 77 לחוק העונשין קובע כי בית המשפט יוכל לפסוק, במסגרת ההליך הפלילי, פיצויים לטובת נפגעי העבירה. מרגע שאדם הורשע בביצוע עבירה, ניתן יהיה לחייב אותו בתשלום פיצויים לנפגעים מאותה העבירה. בית המשפט יוכל לחייב את העבריין בתשלום של 258 אלף שקלים לכל היותר לנפגע העבירה.
כך, מי שחוו פגיעה מינית יוכלו לקבל פיצוי לא מבוטל – עד 258 אלף שקלים, במסגרת ההליך הפלילי שמתנהל כנגד העבריין שפגע בהם. סכום הפיצויים ייפסק לפי הסבל שנגרם לנפגעי הפגיעה המינית ובהתאם לנזק שנגרם להם. בית המשפט ייקח בחשבון את הנזק והסבל בזמן העבירה ולאחריה ויפסוק פיצויים בהתאם.
חשוב לי להדגיש לכם כי מדובר ברף עליון של פיצויים, אשר על פי רוב לא מגיעים אליו. צריך נסיבות חמורות במיוחד כדי שבית המשפט אכן יפסוק את מלוא הפיצוי לטובת נפגעי הפגיעה המינית. לאחרונה, למשל, פסק בית המשפט 258 אלף שקלים לטובת נפגעת עבירה שחוותה התעללות מינית מאחיה מגיל 9 ועד לגיל 21. בנסיבות שכאלו, בית המשפט אכן יפסוק את מלוא הפיצוי אך כמובן שמדובר בנסיבות חמורות במיוחד.
כדי לקבל את הפיצוי ולקבל פיצוי כמה שיותר גבוה, חשוב להיות מיוצגים על ידי עורך דין פגיעה מינית מוביל בתחום. בית המשפט צריך להשתכנע כי אכן נגרם לנפגעת העבירה נזק משמעותי והיא חוותה סבל רב, שיש לתרגם אותו לכדי פיצוי של מאות או לפחות עשרות אלפי שקלים. עורך הדין שלכם יציג את העובדות ואת הכאב והסבל שלכם בפני בית המשפט באופן שישכנע אותו לפסוק פיצוי שכזה.
ייצוג משפטי מקצועי ודיסקרטי | לצידך גם בשעות הקשות ביותר
פיצויים בהליך אזרחי
מי שנפגעו פגיעה מינית יוכלו להגיש תביעה אזרחית כנגד הפוגע. רצוי בהחלט להגיש את התביעה האזרחית לאחר קבלת פסק הדין הפלילי. זאת מכיוון שפסק דין פלילי יכול לשמש כראיה בהליכים אזרחיים.
במסגרת ההליך האזרחי, עורך הדין לפגיעות מיניות שלכם יוכיח את הנזק שנגרם לכם, את הכאב והסבל שחוויתם ואת העוולה שביצע הפוגע. על סמך כל אלו, יפסוק בית המשפט פיצויים לטובתכם.
ההבדל בין הפיצוי בהליך האזרחי לבין הפיצוי בהליך הפלילי הוא, שבהליך האזרחי אין תקרה לפיצויים. תוכלו לתבוע פיצויים בכל סכום שהוא וככל שתוכיחו כי סכום זה מוצדק, זה הפיצוי שתקבלו מהעבריין.
כפל פיצויים
בעניין זה, ברצוני להבהיר לכם נקודה חשובה. לא תוכלו לקבל את אותו הפיצוי בהליך הפלילי ובהליך האזרחי. אם, למשל, נפסקו לכם פיצויים על סך 50 אלף שקלים במסגרת ההליך הפלילי ובמקביל נפסקו לטובתכם 30 אלף שקלים בהליך האזרחי, לא תקבלו מהפוגע 80 אלף שקלים אלא 50 אלף בלבד.
לעומת זאת, אם לאחר קבלת הפיצויים על סך 258 אלף שקלים, למשל, בהליך הפלילי הגשתם תביעה אזרחית כנגד הפוגע, בית המשפט יוכל לפסוק לטובתכם פיצוי נוסף. פסיקה זו תיעשה מתוך מודעות לפיצויים שקיבלתם בהליך הפלילי, כך שלא יהיה מדובר בכפל פיצויים.
נניח, לצורך העניין, כי בית המשפט האזרחי סבור שמגיעים לכם פיצויים על סך 308 אלף שקלים. בית המשפט ידע שקיבלתם כבר 258 אלף שקלים במסגרת ההליך הפלילי ולכן יפסוק לטובתכם פיצוי של 50 אלף שקלים בלבד. כך, יימנע מצב של כפל פיצויים.
הטרדה מינית ופגיעה בפרטיות
עבירות מין רבות יכולות להיחשב להטרדה מינית ולפגיעה בפרטיות. לפרקליטות המדינה לא יהיה עניין להרשיע את הנאשמים בעבירות אלו, שכן ביכולתם להרשיע את הנאשמים בעבירות חמורות הרבה יותר. אולם לכם, נפגעי ונפגעות העבירה, יהיה אינטרס מובהק להרשיע את הנאשמים גם בעבירות אלו.
האינטרס נובע מכך שהחוק להגנת הפרטיות והחוק למניעת הטרדות מיניות קובעים פיצויים ללא הוכחת נזק לטובת נפגעי העבירות. מי שחווה פגיעה מינית שנחשבת להטרדה מינית, יוכל לקבל פיצוי על סך 120 אלף שקלים ללא הוכחת נזק. המשמעות היא שהוא יהיה זכאי לפיצוי מבלי להידרש לשאלת הנזק והסבל שנגרמו לו מההטרדה.
כמו כן, נפגעי פגיעות מיניות שנחשבות לפגיעה בפרטיות, זכאים לפיצוי על סך 50 אלף שקלים ללא הוכחת נזק! מכיוון שכך, חשוב מאוד שעורך הדין שמייצג אתכם ישכנע את הפרקליטות להאשים את העבריינים גם בעבירות אלו בכתב האישום שיגישו כנגדו. כך, יוכל בית המשפט לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק לטובת נפגעי העבירות במסגרת ההליך הפלילי.
משרד עו"ד אלעד שאול
חוויתן פגיעה מינית? זקוקות לעורך דין פגיעה מינית כדי לקבל פיצויים? פנו אליי עוד היום לקבלת ייצוג מהשורה הראשונה בתחום שיבטיח את זכויותיכן וישיב את כבודכן. יש לי ניסיון רב בתחום הפיצויים לנפגעות עבירה וכן בעבודה על פרקליטות המדינה, כך שתוכלו לקבל את הפיצויים המגיעים לכן. זכרו – פיצויים אלו מגיעים לכן על הפגיעה המינית שחוויתן. אל תוותרו עליהם!
בין אם הואשמת בעבירות מין או שחווית פגיעה מעבירה מינית – מומלץ לפנות מיד לעורך דין עבירות מין מנוסה.